Božić na saksofonu

NAJLJEPŠE HRVATSKE TRADICIJSKE BOŽIĆNE PJESME

PORIN 2019 - NAJBOLJI INSTRUMENTALNI ALBUM

PRIČA O STVARANJU:

 

Već nekoliko godina se spremam napraviti božićni album. Imao sam raznih ideja: obrade stranih pjesama poput Jingle Bells, vokalnih suradnji, kombinacije jednog i drugog i slično te sam snimio i mnogo probnih verzija...

Konačno sam za prošli Božić dobio pravu inspiraciju i konkretnu ideju kako bi moj božićni album trebao zvučati: instrumentalno, toplo, intimno i odsvirano bez puno produkcijskih zahvata, što prirodnije.

 

Htio sam da album zvuči svečano s božićnim ugođajem, da bude pomalo jazzy i funky... čak i gospel, ali da ipak zadrži prepoznatljivost i ljepotu hrvatskih tradicijskih božićnih napjeva. Znao sam da za to trebam odlične glazbenike koji osim što dobro sviraju, trebaju razumjeti moju zamisao i biti sposobni provesti ju u zvučni zapis. To sam mogao samo uz potporu mojih najbližih suradnika, predobrih glazbenika: Jurice Leikauffa na klavijaturama, Elvisa  Penave na gitari, Dubravka Voriha na basu i mladog Maria Klarića na bubnjevima.

 

Skoro godinu dana rada bilo je potrebno da se ovaj album dovede do zvuka kakvog sam htio. Dugo je trajao rad na aranžmanima, pripreme za snimanje, snimanje, miksanje... (Ne znam što su si moji susjedi mislili kad sam u sred ljeta vježbao božićne pjesme... )

U cijelom tom procesu moram priznati da sam neizmjerno uživao u svakom koraku svjedočeći stvaranju ovog projekta te suradnji s divnim ljudima, prvenstveno s mojim spomenutim kolegama glazbenicima, zatim s odličnim tonmajstorom Bojanom Pahljinom u studiju RSL u Novom Mestu te dečkima iz agencije KADAR 22 koji su zaslužni za vizualni identitet ovog projekta.

Video: Dvorani neba

Galerija
Advent Na Europskom trgu 2018
Damir Kedžo
Marko Tolja
Vanda Winter
Advent na Europskom trgu 2018
Ricardo Luque
Advent na Europskom trgu 2017
Nina Kraljić
Saša Lozar
Mia Dimšić
Advent na Europskom trgu 2018
Zdenka Kovačićek
Advent na Europskom trgu 2017
Ivana Kindl
Advent na Europskom trgu 2017
  • White iTunes Icon
  • White Deezer Icon
  • White Google Play Icon
  • White Amazon Icon
  • White Facebook Icon
  • White YouTube Icon
  • White Instagram Icon
Advent na Europskom trgu 2017